tisdag 6 september 2011

Kikärtsgryta med färs


En god GI-inspirerad gryta. Godast blir den nog med kycklingfärs!


400 g kycklingfärs eller nötfärs
1/2 tsk salt
2 vitlöksklyftor
250 g färsk broccoli
1 lök
smör
1 burk krossade tomater, ca 400 g
1 grönsaksbuljongtärning
2 burkar kikärtor à ca 400 g
2 dl crème fraiche
chilipulver


Skala och hacka vitlöken. Dela broccolin i mindre bitar. Hacka löken. Stek färsen i smör i en stekpanna. Salta och lägg i vitlöken och låt den fräsa med. Lägg över i en gryta. Tillsätt broccoli, lök, krossade tomater och smulad buljongtärning. Skölj kikärtorna i kallt vatten och rör ner dem i grytan. Låt allt koka 3-4 min. Rör ner crème fraiche och chilipulver. Servera grytan med en sallad.