måndag 12 september 2011

Couscoussallad med mozzarella och grillad paprika


En supergod sallad, med roliga detaljer. Den grillade paprikan förhöjer hela rätten. Jag hade dem dock för kort tid i ugnen, så de var väldigt svåra att skala. Men oj så goda!





400 g körsbärstomater eller vanliga tomater
4 paprikor
4 portioner couscous
250 g mozzarella
1/2 rödlök
1/2 citron
smörklick eller olivolja
75 g ruccola

Sätt ugnen på 200°C grillvärme. Halvera tomaterna, dela och kärna ur paprikorna och lägg på bakplåtspappersklädd plåt – paprikorna med skalsidan upp och tomaterna med snittytan upp. Ta ut när paprikorna är täckta med stora svarta blåsor (verkligen stora svarta blåsor, inte bara några få) och lägg en handduk över plåten. Koka coscousen. Skiva mozzarellan. Strimla rödlöken väldigt fint. Dra skalen av paprikorna, lägg dem i en skål och häll över lite olivolja och flingsalt, blanda. Pressa citronen och rör ner i den färdigkokta couscousen tillsammans med en klick smör eller olivolja. Lägg allt på tallrikar och servera!