Om man har lite sylt över så passar det utmärkt att göra dem här bullarna. De blev supergoda! (Och jag blev av med en hel burk svartvinbärssylt). Ta den sylten du känner för. Men varning för att det är ett kladdigt jobb.
ca 25 bullar
25g jäst
75g smör
2,5 dl mjölk
1/2 ägg
0,5 dl strösocker
lite salt
lite kardemumma
ca 7-8 dl vetemjöl
Sylt till fyllning
1 (+ halvan från tidigare) ägg till pensling
Smula jästen i en bunke. Smält smöret och blanda i mjölken. Låt bli fingervarmt. Rör ner i jästen så att den löser sig. Tillsätt ägg, kardemumma, socker, salt och det mesta av vetemjölet. Arbeta till en slät och smidig deg. Låt jäsa under bakduk i 30 min. Knåda degen och kavla ut på ett mjölat bakbord till en rektangulär form. Pensla ut sylten på degen. Rulla ihop och dela i lika stora bitar. Lägg på plåt med bakplåtspapper, eller i bullformar. Låt jäsa i 30 min under bakduk. Pensla med ett lätt uppvispat ägg. Grädda i 250 grader tills bullarna fått fin färg, ungefär 6-8 min. Låt svalna.