Pasta
250 g tortellini eller tagliatelle
250 g mozzarella
200 g körsbärstomater, delade i kvartar
1 st nätmelon
10-15 blad basilika
2 krm salt
2 krm svartpeppar
3 msk olivolja
Dressing
0.5 st citron, saften
3 msk olivolja
1 nypa flingsalt
Koka tortellinin och kyl ner direkt i en bunke med kallt vatten. Riv mozzarellan i 2x2 cm stora bitar. Dela melonen, kärna ur och kula med hjälp av en tesked ut det mest av köttet. Spara resterna till dressingen. Vänd runt tortellini, tomater, melonkulor, mozzarella, basilika, olja, salt och peppar.
Dressing
Ta resterna av melonen och skrapa bort resterande fruktkött. Lägg i en bunke tillsammans med citronsaft, flingsalt och olivolja. Mixa med stavmixer. Lägg i lite av salsan i salladen och vänd runt. Servera resten vid sidan. Garnera salladen med basilikablad.