onsdag 10 augusti 2011

Texmextallrik med majs

300 g nötfärs, 10 % fett
1 gul lök
1 morot
2 tsk smör
2-3 tsk tacokrydda
2 dl minifraiche
2 majskolvar
1 pressad vitlöksklyfta
ca 1 krm salt
16 nachos chips, ca 50 g
1 dl Arla Köket riven ost mager
1 dl tacosås
rucolasallad

Skala och hacka löken. Skala och grovriv moroten. Fräs lök och morot i smör i en teflonpanna. Lägg i köttfärsen. Stek under omrörning så att den blir grynig. Tillsätt tacokrydda och halva mängden minifraiche. Låt det koka någon min. Koka majsen i lättsaltat vatten, ca 10 min. Ta upp och skär i bitar. Blanda resten av minifraiche, vitlök och salt. Värm chipsen i mikrovågsugn eller vanlig ugn. Servera färsen med chips, majs, minifraiche, ost, tacosås och rucolasallad.