Lyckades hitta sparris i butiken denna gången. Men det är klart, nu börjar ju säsongen komma igång på riktigt. Så en favorit i repris: Sparrissoppan! Servera den till förrätt eller som en middag med något gott bröd till. Receptet funkar även utmärkt utan vitt vin om man vill det, glöm inte tillsätta lite mer vatten då. Snabbt, enkelt och framförallt jättegott!
500 g grön sparris
5 st schalottenlökar
5 dl vispgrädde
5 dl kycklingbuljong
1 dl vittvin
salt
peppar
Skala sparrisen och skär upp i 1 centimeter långa bitar. Lämna gärna topparna oskurna. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sparrisbitarna och topparna i 2-3 minuter. Häll sedan bort vattnet. Skala och hacka löken och fräs lätt i en kastrull. Häll över vinet och buljongen samt grädden och koka upp. Lägg sedan sparrisen i gräddsåsen (utom knopparna som skall vara garnityr). Låt koka i 10 minuter och kör sedan i mixer. Smaka av med salt och peppar. Servera i soppskålar med sparrisknopparna som garnityr. (Recept från Herr Morberg)