onsdag 10 augusti 2011

Kanelbullar

ca 32 st
5 dl mjölk
50g jäst
1 ägg
1dl socker
1 msk kardemumma
1,5 tsk salt
ca 14 dl vetemjöl
150g smör

Fyllning
100g smör
1 dl socker
ca 2 msk kanel

Ägg för pensling
Pärlsocker

Lös upp jästen i fingervarm mjölk. Blanda i ägg, socker, kardemumma och salt. Knåda in mjölet lite åt gången. Tillsätt smör. Knåda degen tills den är jämn och lossnar från skålens kanter. Låt degen jäsa under duk i ca 20 min. Knåda degen på bakbordet och dela den i två delar. Kavla ut degen till en platta med storleken 30 x 60 cm. Bred ut fyllningen. Rulla ihop och delar till ca 16 bitar. Låt jäsa väl under duk. Pensla bullarna med ägg och dekorera med pärlsocker. Grädda i 225 grader i 8-10 minuter.