torsdag 11 augusti 2011

Chili sin carne

Åh, vad jag tycker om mat som går snabbt att göra och samtidigt smakar underbart. Denna rätt är ett exempel på det.  Chili con carne är ju en riktig klassiker, men efter att ha testat detta recept på chili sin carne så kommer det nog oftast bli sin carne hemma hos oss. Glöm bara inte lägga i kidneybönorna, som jag har gjort på bilden!





4 port
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 zucchini
1 röd paprika
1 msk malen spiskummin
1 tsk cayennepeppar
1 tsk malet bryggkaffe
2 msk olivolja
1 burk kidneybönor, 400 g
1 burk vita bönor, 400 g
2 burkar krossade tomater (400g/st)
salt
svartpeppar
2 tsk rödvinsvinäger
1 kvist persilja

Hacka lök, vitlök, zucchini och paprika. Fräs grönsakerna tillsammans med kryddorna och kaffet i olivolja tills det blir gyllenbrunt. Tillsätt bönor och krossade tomater och låt sjuda 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och vinäger. Finhacka persilja och strö över chilin före servering. Servera gärna med rostbröd.