lördag 19 juli 2014

Rostad paprikasoppa

På ett ställe som jag brukar äta lunch på så brukar de ha soppa som förrätt. Det har gjort att man fått chans att testa många olika soppor som man kanske inte vanligtvis skulle göra. Min nya favorit är soppa på rostad paprika. Servera med vitlöksbröd antingen som middag eller lunch och njut!






3 (stora) röda paprikor
olja
2 vitlöksklyftor
1 rödlök
2 msk olivolja
3 tomater
8 dl grönsaksbuljong
salt
svartpeppar

Sätt ugnen på 250 grader. Dela och kärna ur de röda paprikorna. Lägg dem med snittytan ner på en oljad plåt och rosta dem i ugnen tills de är mjuka och skalet fått färg. Dra av skalen.
Skala och hacka vitlöksklyftorna och rödlöken. Fräs dem mjuka i olivolja i en kastrull.
Grovhacka tomaterna och de rostade paprikorna, låt fräsa i kastrullen i 5 minuter.
Häll på grönsaksbuljong och sjud i 10 minuter. Mixa helt slät i en mixer. Smaka av med salt och svartpeppar.