torsdag 5 juni 2014

Avokadopasta á la Emilia

Ett tag var den överallt och alla lagade den. Frågade man vad folk skulle ha till middag så blev svaret ofta samma -avokadopasta! Jag tänkte att jag inte ska falla för grupptrycket och inte gjorde jag det heller- förrän nu. Hypen har lagt sig i Finland och den har blivit lite smått bortglömd, då kändes det säkert att laga. Låt mig presentera: Avokadopasta á la Emilia! 

avokado, pasta, recept





2 avokado
1 lime
0,5 rödlök (1 om liten)
250 g pasta
1 dl riven ost
1 vitlöksklyfta
lite färska basilikablad
salt
peppar

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Dela avokadon i mindre bitar och blanda i en skål med hackad rödlök. Pressa över limesaft och en vitlöksklyfta. Blanda i lite basilika. Häll av pastan och rör i avokadoröran samt det rivna osten. Smaka av med lite salt och peppar.