söndag 30 mars 2014

Crostini med grön tapenade

När det varken finns inspiration eller glädje att göra saker så är det oftast bäst med en paus. Min matlagning brukar varje år gå ner på basic i den mörka vintern. Det går ju inte heller få bra bilder så att ta kort blir bara ett evighetsprojekt av kamerainställningar. Nej då väntar jag hellre till våren ljus. Och se här, inspirationen kommer tillbaka varje år. Inflyttningsfest innebär många små rätter. Först ut är crostini med grön tapenade. Så gott! 





Crostini:
1 stor baguette
ett par msk olivolja

Tapenade:
200 g gröna oliver
1 tsk chiliflakes
2 vitlöksklyftor
2-3 mak olivolja

Sätt ugnen på 200 grader. Skiva baguetten i skivor, ca 0,5 cm tjocka. Pensla båda sidorna av baguetteskivorna med olivolja och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen i ca 10 minuter tills de får lite färg. Låt svalna.

Häll alla ingredienserna till tapenaden i en blender, mixa och klart!

Servera tapenaden på crostiniskivorna.