fredag 13 september 2013

Paprikasalsa

Den här paprikasalsan ser tyvärr inte så aptitlig ut för alla, det var bara hälften av middagssällskapet som ens vågade smaka. Det gjorde inget för oss som vågade, för då fick vi njuta av den utan att den tog slut för snabbt. Servera den till t ex sötpotatis i ugn och lite stekt eller grillad kyckling. Supergott! 





2 gula paprikor
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
0,5 dl olivolja
salt
grovmalen svartpeppar
1 tsk pressad citronsaft

Sätt ugnen på grill, 250 grader. Dela och kärna ur paprikorna. Skala lök och vitlök. Skär löken i grova klyftor och grovhacka vitlöken. Lägg paprikorna med skalsidan uppåt i en ugnssäker form tillsammans med lök och vitlök. Ringla olivolja över och rosta i mitten av ugnen ca 20 min eller tills paprikaskalen börjar bli svarta. Lägg paprikorna i en plastpåse och låt dem svalna. Dra sedan av skalen.

Mixa paprika, lök, vitlök och olivoljan från formen till en slät sås i en matberedare eller med stavmixer. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.

(arla.se)