tisdag 27 augusti 2013

Ruccola- och zucchinisallad

Senaste tiden har jag försökt utöka min repetoar av tillbehör. Sallader och röror har varit det som det blivit mest av. Först ut är ett mycket gott tillbehör till kyckling, en sallad med rostad zucchini, ruccola och fetaost.

zucchini, sallad, recept, sambal olelk, kyckling





400 g zucchini
2 tsk sambal olek
1 tsk honung
2 msk rapsolja
salt
70 g ruccola
200g fetaost
1 dl grovhackad mynta

Sätt ugnen på 225 grader. SKiva zucchinin i tunna skivor. Rör ihop sambal olek, honung och rapsolja. Blanda med zucchinin och lägg ut skivorna i en ugnsform. Salta lite lätt och rosta zucchinin i mitten av ugnen tills den börjar få lite färg, 15-20 min. Lägg ruccolan på ett fat. Lägg på zucchinin, fetaost och toppa med lite grovhackad mynta. Servera till t ex kyckling.