tisdag 13 november 2012

Pasta med sås på bacon och gröna ärtor

I helgen var jag i Sverige. Träffade familjens nya tillskott, en 9 veckor gammal japansk spetshund vid namn Samuraj. Egentligen är väl jag ingen hundmänniska, men där smälte jag direkt. Så mycket kärlek en sådan liten sak kan ge. Hemma igen så saknar jag honom mer än något. Tur att solen piggar upp så att hösten inte känns så tung. Idag blir det vardagsmat i sin enklaste form en helt vanlig tisdag i november.




1-2 paket bacon
150 g parmesanost
salt
svartpeppar
400g pasta
olivolja
smör
300g frysta ärtor
4 tsk creme fraiche
1 citron

Dela baconet i mindre bitar. Riv parmesanosten. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Stek baconet i en stekpanna tills krispigt. Tillsätt de frysta ärtorna i pannan. Rör runt och låt steka i ca en minut. Tillsätt creme fraiche. Häll av pastan, men spara lite av vattnet. Häll pastan i stekpannan och rör runt. Pressa över citronsaften. Låt puttra lite och späd eventuellt med lite pastavatten. Rör ner parmesanosten.

(Orginal recept: Jamie Oliver)