måndag 10 september 2012

Lingon- och kråkbärsmarmelad

Godmorgon på er! Då var det måndag igen. Hoppas ni har haft en bra helg! Jag har haft en riktig städhelg här hemma, det behövs ibland. Jag tog även tag i att ladda över underbara matbilder från kameran till datan, man samlar på sig mycket på ett par veckor. Som fika i helgen blev det bland annat lite scones med en ny marmeladkärlek, nämligen lingon- och kråkbärsmarmelad. Den här blev påhittad efter en skärgårdshelg där allt som fanns att finnas i bärväg var dessa. En härlig blandning och en riktigt god marmelad. Kråkbär kan i sig vara ganska smaklösa, men ihop med lingonen så får de ett rejält lyft. 

recept, lingon, kråkbär, marmelad





2 dl lingon och kråkbär
0,5 dl råsocker
10 g smör
1 tsk kanel
2 msk apelsinjuice

Koka bären, råsocker, smör, kanel och apelsinsaft ca 10 minuter. Gör marmeladprov. Häll upp på väl rengjorda burkar och förslut.