måndag 3 september 2012

Bananpaj

Hoppas helgen har varit bra för er alla! Det är viktigt att komma ihåg att njuta. Livet är för kort och skört för att stressa omkring. Det var något förra veckan verkligen visade mig. Denna helgen har varit en helg av mycket sorg men även en hel del glädje har rymts. Det är viktigt att våga njuta trots allt. Det har varit både spontan kväll med mycket bakande och en hejdå-fest till vänner som ger sig ut på ett långt äventyr på andra sidan jorden. Det är skönt att sådant får plats och kan ge en utrymme att glömma ett tag när verkligheten kan vara ganska tung.  

recept, efterrätt, banan, paj




200 g smör
5 dl vetemjöl
0,75 dl strösocker
1 dl cornflakes
3 bananer
2-3 dl vaniljvisp

Sätt ugnen på 200 grader. Arbeta snabbt ihop smör, vetemjöl och socker. Blanda i krossade (inte mosade) cornflakes. Platta ut hälften av smuldegen i en pajform, 24 cm i diameter. Skiva bananerna och lägg på. Smula över resten av degen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Servera kall med vaniljvisp eller vaniljglass. Den här pajen är stor fördel att äta dagen efter, så den är så härligt kylskåpskall.