måndag 13 augusti 2012

Jordgubbspaj

Om ni lyckas få tag i bra jordgubbar ännu, så måste ni testa denna pajen! Det är en jordgubbspaj med müsli i degen. Vilken kombination det visade sig att vara! Och eftersom det bara är pajdegen som ska gräddas, så går den ganska fort att göra också. Denna här veckan blir det lite lugnare med uppdateringar och recept, jag befinner mig nämligen på semester och internet tillgången är nästan obefintlig. Dock kommer recept så ofta jag kan. Så länge kan ni ju bläddra igenom äldre recept i arkivet, där finns många fina! 

recept, jordgubbspaj



1,5 dl vetemjöl
1 dl naturell müsli
1 tsk bakpulver
0,5 dl strösocker
en nypa salt
2 msk flytande margarin
4 msk yoghurt
1,5 dl vaniljvisp
finrivet skal från 1 citron
250 g jordgubbar

Blanda vetemjöl, müsli, bakpulver, socker, salt, margarin och yoghurt till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Ställ pajskalen i kylen i minst 30 minuter. Grädda pajskalet i 225 grader i ca 10 minuter. Låt svalna.  Vispa vaniljvispen och blanda den med citronskalet. Bred ut vaniljvispen i pajskalet. Dela jordgubbarna och lägg dem ovanpå vaniljvispen.