onsdag 29 augusti 2012

Bruschetta

Dags för förrätt! Bruschetta är något jag länge tänkt på att laga men på nått sätt har det aldrig blivit av- tills nu! Det var minst så gott som jag kunde tänka mig. Använd ett gott bröd och några goda tomater och det blir perfekt! Till och med så gott att jag dagen efter gick och handlade ingredienserna igen, gjorde större format och åt till lunch. Och precis som med mycket annat så är tomatröran godare när den har fått stått och dragit i kylen länge, gärna över natten! 

förrätt, bruschetta, tomat, basilika, vitlök

förrätt, bruschetta, tomat, basilika, vitlök


1 baguette
6-7 gula cocktailtomater
1 ask röda cocktailtomater
1 näve färska basilika blad
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger

Hacka vitlöksklyftorna fint och stek försiktigt i lite olivolja tills de blir lite lätt gyllenbruna. Dela cocktailtomaterna i mindre bita och strimla basilika bladen. Blanda vitlök, tomater, basilika och balsamvinäger i en skål. Låt stå i kylskåpet och dra till sig. Strax innan servering, skiva upp baguetten och stek brödet lite lätt i olivolja. Fördela tomatblandningen över brödet. Njut!