måndag 9 juli 2012

Rabarberpaj

Hoppas helgen har varit bra! När vi ändå är inne på rabarber så passar det ju bra med en paj också. Det här är en jättegod rabarberpaj där degen nästan smakar lite maräng. De rostade havregrynen uppe på gör det hela ännu godare. Jag snålade lite på rabarbern, ville ha till mer saker. Gör inte det och den blir perfekt! Njut den direkt från ugnen eller kall från kylen med lite glass. Mums!



2 dl havregryn
4 dl rabarber i skivor
2 msk smör
2 msk honung
1 tsk kardemumma
2 dl strösocker
3 ägg
100g smör
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Rosta havregrynen i en torr varm stekpanna. Ta upp dem och stek rabarbern lätt i lite smör. Rör ner 1,5 dl havregryn, honung och kardemumma i pannan. Vispa ihop socker och ägg fluffigt med elvisp, ca 5 min. Smält smöret och rör i smeten. Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Vänd i detta i smeten. Smörj en stor pajform, eller flera små. Häll i smeten. Fördela rabarberna med havregryn över smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.