tisdag 22 maj 2012

Sparrispaj

En härlig vårkväll med kort om tid för matlagning så blev denna perfekt. Den går snabbt att göra, är ruskigt god och samtidigt mättande. Den var faktiskt så god att jag åt upp båda själv på en gång. Så det var bara att göra mer till karlen som kom senare! Receptet var inspiration från vad som fanns i kylen och det visade sig bli perfekt!





2 portioner (eller ja, jag åt ju upp båda själv :) )

4 gröna sparris

0,5 dl mjölk
1 ägg
1 dl riven ost
salt
svartpeppar
1 fruset smördegsark

Sätt ugnen på 220 grader. Tina smördegen i en handduk medan fyllningen görs. Skiva sparrisen i små slantar ända upp till toppen. Toppen delas istället på tvären.  Riv ost. Blanda ihop ägg, mjölk, den rivna osten salt och svartpeppar. Klä 2 portionsformar med smördeg. Lägg i sparrisslantarna. Häll på äggsmeten. Garnera med de halverade sparristopparna. Gratinerna i mitten av ugnen i ca 15 min.