tisdag 29 maj 2012

Kyckling med bräserade ärtor

Som en del av den proteindiet jag nämnde, så blir det en hel del grönsaker och kött. Kyckling är min absoluta favorit! Den här rätten är jättegod trots det enkla innehållet. Jag skulle till och med kunna bjuda på det på en middagsbjudning. Soppa till förrätt och sen den här. Mums! 

recept, kyckling, bräserade ärtor, gi, protein,

recept, kyckling, bräserade ärtor, gi, protein,



500g gröna ärtor
4 kycklingfiléer
6 stora blad isbergssallad
2 tsk timjan
1 msk smör
1 dl vatten
salt
peppar

Salta och peppra kycklingen, stek på medelvärme tills den är klar. Det tar ca 10 min. Lägg en matsked smör i en kastrull och häll i ärtorna. Tillsätt vattnet och låt koka några minuter. Krydda med salt, peppar och timjan. Hacka isbergssalladen. När vattnet nästan kokat bort från ärtorna, tillsätt isbergssalladen. Låt koka ett par minuter. Servera med kycklingen.