måndag 23 april 2012

Wok med köttfärs och nudlar

Det här är en typisk vardagsrätt. Den går snabbt att göra, är enkel och smakar kanon. Hela rätten lagades medan karlen gick till posten och köpte frimärken. När han kom tillbaka var det klart, det är 400 m till posten. Det vill säga, det går mycket snabbt! Sweet chili såsen och bambuskotten är supergoda ihop med färsen och bönorna. En väldigt bra kombination. Testa vetja!

wok, köttfärs, nudlar, recept, vardagsmat, snabbt, lättlagat, asiatiskt, gott, haricots verts, gröna bönor, bambuskott, färs, nötfärs




1 purjolök
2-3 vitlöksklyftor
400 g nötfärs
olivolja
salt och peppar
3 msk sweet chili sås
1 msk ketjap manis (soja)
400 g krossade tomater
125 g haricots verts
1 burk bambuskott (à ca 220 g)
4 port nudlar

Skölj och skiva purjolöken samt skala vitlöken. Bryn färsen i oljan i en stekpanna under omrörning tills den är smulig. I med purjolöken och pressa även i vitlöksklyftorna. Salta och peppra. Tillsätt sweet chili sås och soja. Rör ned de krossade tomaterna och låt koka en stund. Häl av vätskan från bambuskotten och häll i i woken. Tillsätt även haricots verts. Låt koka en stund. Koka nudlarna enligt anvisningar på förpackning. Servera!