torsdag 8 mars 2012

Risotto med ärtor och persilja

Jag ÄLSKAR risotto. Det var inget jag visste innan jag lagade den här. Jag hade nämligen bara ätit den där risotton man får i skolan, ni vet den där med majs, paprika och ärtor mixen tillsammans med lite ris och äggstanning?! Tack Mr Oliver för inspirationen!





300g frysta ärtor
300g risottoris
en knippe persilja
parmesanost efter smak
1 liter kycklingbuljong
lök
smör

Stek lök i olivolja i en kastrull tills det blivit mjukt och fått färg. Häll i riset och stek en lite stund. Häll på het buljong en slev i taget tills riset har blivit al dente. Häll ca en slev i minuten. Låt vattnet koka helt bort innan du häller på nästa slev. Koka ärtorna tillsammans med lite smör i en annan kastrull, häll i persilja här i. När riset börjar bli klart så hälls ärtorna i riset och alltihop rörs ihop med riven parmesanost efter smak. Servera!