När jag håller mina händer borta så kan dammsugare bli så här fina. Om man dessutom färgar marsipanen och doppar dammsugarna i vit choklad så får man en härlig påskig variant.
50 g mjukt smör
5 dl sockerkaks- eller småkakssmulor
2 tsk kakao av god kvalitet
Arrakessens eller punsch efter smak
300 g marsipan
1 msk gul karamellfärg
Florsocker till utkavling
100g vit choklad
Rör smör och kaksmulor krämigt och rör ner kakao. Tillsätt arrak efter smak. Dela degen i tre delar, rulla till avlånga rullar och lägg in dem i frysen. Färga marsipanen. Kavla marsipanen till en cirka 2 millimeters tjocklek. Använd florsocker att ”mjöla” med under kavling om marsipanen kladdar. Skär marsipanen i breda remsor (som är tillräckliga för att kunna rulla in arraksrullarna). Lägg skarvarna omlott och nedåt. Smält en tredjedel av chokladen i vattenbad (i en skål över kokande vatten) ta av skålen från värmen så fort den har smält. Hacka resterande choklad fint och rör ner den så att den smälter. Låt svalna. Skär rullarna i cirka 4 cm långa bitar och doppa ändarna i choklad.