söndag 4 mars 2012

Fetaostpaj med oliver

En paj som går snabbt att göra tack vare färdigköpt smördeg. Tyvärr gjorde en förkylning så att jag missade det där med avsmakning och mina pajer blev alldeles för salta. Men de var mycket goda, om man bortser från att de nästan inte gick att äta pga allt salt och att jag knappt känner någon smak på mat för tillfället ;)

fetaostpaj med oliver, fetaostpaj, förrätt, paj, matpaj, oliver, recept


Recept till 4 små pajer i portionsformar à 8 cm i diameter
2 ark fryst smördeg (som får tina)
250g fetaost
2 ägg
1 dl mjölk
oregano
salt
peppar
1 dl gröna oliver (kärnfria)

Grillad paprika på burk eller hemmagjorda från det här receptet.

Smula feta ost i en bunke med ägg och mjölk. Vispa med elvisp till jämn smet. Smaka av med salt, peppar och oregano. Viktigt att smaka av innan då fetaosten kan vara väldigt salt i sig. Dela smördegsarken i 2 delar och klä 4 formar med delarna. Lägg i oliverna i formarna. Häll på fetaostblandningen och in i ugnen på 200 grader i ca 25 min. Servera med en sallad och grillade paprikor.