10-12 st
75g smör
3dl mjölk
50g jäst
1/2 tsk salt
1 dl socker
1 ägg + 1 ägg till pensling
1/2 tsk hjorthornssalt
9 dl vetemjöl
Fyllning:
Inkråm från bullarna
1/2 dl mjölk
75 g mandelmassa
2 dl vispgrädde
Florsocker
Smält smöret och häll i mjölk, värm till fingervarmt. Lös jäst. Salt, socker och ägg. Blanda hjorthornssalt med delar av mjölet och tillsätt. Arbeta in resten av mjölet. Jäs ca 20-30 min. Forma bullar och lägg på plåt. Jäs i 20 min. Forma bullar och grädda mitt i ugn i 5-10 min på 250 grader.
Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur lite inkråm ur bullarna och blanda det med mjölk och riven mandelmassa. Fyll bullarna med blandningen. Vispa grädden och lägg en klick på varje bulle. Lägg tillbaka locken och pudra över florsocker.