Ett av bidragen till januaris godis fria diet. Inte kunde jag tänka mig att det skulle vara nästintill omöjligt att hitta nyponsoppa i Finland. Tillslut hittade jag en sockerfri soppa på nypon och boysenbär. Det gick bra det också. Men måste testa att göra den med riktig nyponsoppa. För den var väldigt god.
4 port
2 gelatinblad
1 dl mellangrädde
2 1/2 dl nyponsoppa
2 msk farinsocker
60 g vindruvor
Låt gelatinet ligga i kallt vatten i 5 minuter. Vispa grädden. Ta upp gelatinet och låt det smälta tillsammans med lite av nyponsoppan på svag värme i en kastrull. Rör ner det smälta gelatinet i grädden. Blanda grädden försiktigt med farinsocker och resten av nyponsoppan. Häll upp i 4 portionsskålar eller glas. Låt stelna i kylen ca 3 timmar. Lägg på halverade vindruvor och ringla ev över lite nyponsoppa.