onsdag 11 januari 2012

Kreolsk gryta

Blev bjuden på den här grytan hos kusinen i Stockholm. Det var så gott att jag var tvungen att leta upp ett recept och göra den själv. Perfekt bjudmat, men också bra för matlådor. Supergott!





400-500g fläskfilé
1 stor eller 2 små starka,
smakrika korvar
100 g syltlök
och 0,5 dl av spadet
100 g svarta oliver
1 strimlad röd paprika
0,5 dl hackad ättiksgurka
2,5 dl vispgrädde
1 msk vetemjöl
rosmarin
salt
svartpeppar

Putsa filén och skär den i tjocka skivor som bultas lätt med handen. Skär korven i skivor och bryn dem i en tjockbottnad gryta. Ta upp korvskivorna, lägg dem åt sidan och bryn köttet i korvfettet. Krydda med salt, peppar och rosmarin. Strö över mjölet och tillsätt syltlöken. Dela oliverna på mitten. Tillsätt oliver, paprika och gurka. Häll över grädden och tillbaks med korven. Låt koka ca 10 minuter. Späd med vatten till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar. Servera  med pressad potatis eller ris.