lördag 2 augusti 2014

Pulled chicken

Trend eller inte- det är supergott! Jag pratar om att göra pulled pork eller kyckling så klart. Jag har tidigare testat att göra det på fläskkött, men det blir inte riktigt lika gott som mina nya favorit - pulled chicken! Bästa av allt - den sköter sig själv i ugnen. Allt du behöver göra är att hålla dig i närheten i 3 timmar. Släng dig till exempel i hängmattan! 





1 kg kyckling
1 liter kycklingbuljong
2-3 msk sambal olek
4 msk barbecuesås

Sätt ugnen på 125 grader. Lägg kycklingbitarna jämte varandra i en ugnsform med högkant. Koka upp buljongen och blanda i sambal olek. Häll buljongen över kycklingen och sätt in i ugnen i 3 timmar. Kycklingen ska vara täckt, om du märker att vätskan försvinner kan du vända kycklingen lite då och då. Ta ut kycklingen ur ugnen och grilla den så den får färg, pensla med barbecuesås. Dra kycklingen med 2 gafflar så att den faller sönder. Servera som till exempel en hamburgare med pommes frites och lite isbergssallad, gurka och rabarberchutney.