fredag 27 december 2013

Soppa med köttfärs och potatis

Med många långa lediga dagar är det mycket mat som ska lagas. Efter jul blir det också lätt att man vill ha lite lättare mat efter den feta jul maten. Då tycker jag soppa passar bra. Okej, den här är kanske inte den smalaste varianten, men den är värmande och mättande. Och väldigt god!



300 g köttfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
4-5 potatisar
1 stor paprika
3 msk tomatpuré
1 dl grädde
5 dl standardmjölk
1 msk kalvfond
1 tsk torkad oregano
salt
svartpeppar

Fräs köttfärs och löken i en stekpanna med olivolja tills köttfärsen är genomstekt. Skala och dela potatisen i mindre bitar. Dela paprikan i mindre bitar. Tillsätt potatis och paprika i pannan och fräs i ytterligare någon minut. Häll över köttfärsröran i en tjockbottnad kastrull på medelhög värme.  Tillsätt tomatpuré, grädde, mjölk och kalvfond och låt soppan koka i ca 15 minuter. Krydda med oregano och smaka av med salt och svartpeppar.