måndag 18 november 2013

Fläskfilé i en sås med smak av basilika och citron

En härlig bjudrätt till en lugn kväll med vännerna. Den har en härligt fräsch smak av citron och basilika. Servera med pasta och ett glas rött och njut!




300g tagliatelle
500g fläskfilé
5-10 champinjoner
smör att steka i
3 dl creme fraiche
1 kruka färsk basilika
rivet skal av 1 citron
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
ev. lite mjölk

Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Skär fläskfilén i strimlor. Dela champinjonerna i mindre bitar. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Tillsätt champinjonerna och låt fräsa några minuter. Mixa creme fraiche och basilikablad med en stavmixer. Rör ner blandningen i pannan och koka upp. Smaksätt med citronskal, pressad vitlök, salt och peppar.om såsen blir för tjock så kan man späda den med lite mjölk.  Servera med tagliatellen.