tisdag 12 november 2013

Ceasarsallad

Ceasarsallad! En riktig klassiker bland alla sallader! Supergod och något som jag alltid lagar med skräckblandad förtjusning. Tänk om dressingen skär sig, vad gör jag då? Det finns många knep att rädda en sås som skärt sig, enklast är att försöka snabbt röra i en äggula och få liv i den igen. Tips för att från början få det att lyckas är att alla ingredienser har samma temperatur. Så låt gärna äggen var i rumstemperatur ett tag innan den ska blandas med den ofta rumsvarma olivolja.  Blanda i lite i taget under stark vispning, jag använder alltid stavmixer. Och tro mig, det kommer att gå bra. Och vilken njutning det är när den är klar. Servera som en förrätt eller en härlig lunch!





Romansallad
2-3 stekta kycklingfiléér
2-3 brödskivor
lite olivolja
salt

Dressing:
2 st vitlöksklyftor
1 st äggula
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
0,5 dl parmesanost, riven
0,5 dl olivolja, mild
1 dl crème fraiche
1 tsk strösocker
salt
svartpeppar

Dressing: Mixa samman vitlök, äggula, vinäger, senap, parmesanost, olivolja och crème fraiche till en slät dressing med en stavmixer. Smaka av med strösocker, salt och svartpeppar.
Stek kycklingen o dela i mindre bitar. Skölj salladen och låt torka tills helt torr. Dela brödet i kuber och stek i lite olivolja tills krispiga. Salta brödet lätt. Häll salladen i en skål och häll över lite dressing. Blanda väl. Lägg upp sallad på tallrikar och servera med kycklingen och brödkrutongerna.