lördag 3 augusti 2013

Stekta grönsaker med potatis och mozzarella

En av sommarens favoriter hittills har varit att steka massa grönsaker på muurikka (stekhäll) och servera med lite itu riven ost och något gott grillat kött. Gärna en chutney till också! Den här varianten serverades med hemmagjord tsatziki och lite grillade färsbiffar. Enkelt, men supergott!




2 färska rödlökar
1 gul paprika
1 röd paprika
1 zucchini
500 g färsk potatis
olivolja
2 hackade vitlöksklyftor
rivet skal och saft av 1 citron
svartpeppar
2 mozzarellaostar

Koka potatisen mjuka och låt svalna. Dela potatisen i mindre bitar. Dela löken på mitten, skär paprikan i mindre bitar och skiva zucchinin. Pensla grönsakerna med olja. Stek grönsakerna på en muurikka (stekhäll) eller grilla de över glöd.  Blanda grönsaker, lite olivolja, vitlök itronskal- och -saft på ett stort fat. Krydda med salt och peppar. Låt grönsakerna marinera en stund. Bryt mozzarellan i mindre bitar. Vänd ner osten i salladen. Servera med till exempel grillade färsbiffar och tsatziki.