Bloggen Bake my day har alltid roliga och annorlunda recept. När jag hittade dessa chipskakor så var jag först väldigt skeptisk. Kan det verkligen var gott? Jo, det kan det! Allra godast är de nybakta, men de går även bra att äta efter att ha förvarats i kylen. Men då blir det lite mer smak av mjuka chips. Chokladen ihop med chips och smaken av kakor blir väldigt bra ihop. Jag bjöd på dessa som tilltugg efter maten efter en stor middag, de tog slut snabbt. Och roligaste av allt var att det knappt var någon som lyckades gissa att det var chips i!
Chipskakor (ca 16 st)
225 gram smör
1,25 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2,5 dl krossade Sour cream & onion-chips
Chokladkräm
100g choklad (mjölk eller mörk, vilket man föredrar)
0,75 dl vispgrädde
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och strösocker krämigt. Rör ner vetemjöl och chips. Rör ihop till en smidig deg. Rulla små bollar och lägg på en plåt. Se till att få ett jämnt antal kakor då de ka läggas ihop två och två senare. Tryck till dem med en gaffel och grädda i 12 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna. Gör så länge chokladkrämen: Hacka chokladen fint. Koka upp grädden. Ta kastrullen från plattan och rör ner den hackade chokladen. När chokladkrämen är glansig, låt stå i rumstemperatur med plastfolie över och låt svalna tills den har tjocknat till en kräm. När kakorna har svalnat och krämen har fått bra konsistens, spritsa ut kräm på baksidan av en kaka och toppa med en annan kaka på.
Original recept härifrån.