En söndagsmorgon är det alltid härligt med en lång frukost eller brunch. Vad som passar utmärkt då är den här ratatouillen med ägg. Går ganska snabbt att göra och är jättegott. Servera med lite rostat bröd och varför inte en fruktsallad till frukost dessert. Den här ratatouillen med ägg fungerar även utmärkt som middag eller kvällssnack en vardagkväll då motivationen att laga nått stort inte riktigt finns.
1 rödlök
1 stor röd paprika
1 stor gul paprika
1 stor zucchini
olivolja
salt
svartpeppar
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk chilipulver
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
400g krossade tomater
4 stora ägg
Värm ugnen till 215 grader. Skär lök, paprikor och zucchini i bitar. Värm en stekpanna med olivolja i, ett par matskedar. Stek löken i några minuter och krydda med salt och svartpeppar. Tillsätt sedan paprikan och pressad vitlök, låt steka några minuter till. Tillsätt zucchini och fräs i några minuter. Krydda med chilipulver, spiskummin och paprikapulver. Tillsätt de krossade tomaterna och låt puttra i 8-10 min. Smaka av med salt och peppar. Fördela ratatouillen i 4 ugnssäkra formar. Gör en fördjupning i mitten av ratatouillen och knäck ett ägg i var och en av formarna. Salta och peppra på äggen. Sätt in i ugnen i ca 10-12 min. Servera! (Original recept från Gordon Ramsay)