söndag 24 november 2013

Fyllda paprikor

Fyllda paprikor är ännu en sådan rätt som jag har tänkt att laga länge men det blir inte riktigt av. På senaste besöket hos syrran var det dock dags. 6 stycken paprikor fylldes med en härlig röra av köttfärs med creme fraiche och oliver. Servera med en sallad och du har en supergod rätt som kan ätas både till vardag eller fest. Se upp! De är mycket mer mättande än de ser ut. För mig räckte det gott och väl med en fylld. 




5-6 portioner

6 paprikor
500g nötfärs
0,75 dl hackade svarta oliver
3 dl lätt creme fraiche 
2 msk hackade basilikablad
1 påse tacokrydda
2 vitlöksklyftor
1,5 dl riven ost

Sätt ugnen på 250 grader. Skär av ett lock på paprikorna och kärna ur dem. Skär också bort lite i botten så att de står stadigare. Stek färsen tills den är klar och blanda i tacokryddan, oliver, crème fraîche, basilika samt pressade vitlöksklyftor. Låt koka några minuter och fyll paprikorna med röra. Strö över lite riven ost. Gratinera i mitten av ugnen i ca 15 minuter.