torsdag 21 november 2013

Marängtårta med lemon curd

Den här tårtan är söt - riktigt söt! Men den är samtidigt väldigt god. Syrligt från citronkärmen ihop med maräng och grädde är en väldigt bra kombination. Köp färdiga marängbottnar så kastar man ihop den på ett nafs! Garnera med färska bär eller krossa lite turkisk peppar (lakritskulor) över den. Väldigt gott!



2 marängbottnar (färdig köpta)

Citronkräm:
3 st ägg
2 dl strösocker
rivet skal och saft av 2 citroner
100 g rumsvarmt smör

Garnering:
2 dl vispgrädde
Valfria bär, t ex jordgubbar och blåbär eller varför inte krossa lite lakrits över. 


Blanda ägg, socker, skal och saft från citronen i en kastrull. Värm på medelvärme under omrörning tills blandningen tjocknar och första bubblan syns. Lyft kastrullen från värmen och vispa i smöret lite i taget. Låt krämen kallna helt. Lägg ihop tårtan med hälften av citronkrämen mellan bottnarna och resten ovanpå. Vispa grädden och klicka eller spritsa ut den ovanpå tårtan. Garnera med bär eller lakrits.