En riktigt god muffins är väldigt svårslaget. Tyvärr bakas muffins väldigt sällan hemma hos oss och är ganska underskattad. Men sen får man helt plötsligt för sig att göra det - och det är en fröjd varenda gång. Den här varianten med banan och choklad är helt klart en vinnare!
275g vetemjöl (ca 4,5 dl)
1 msk bakpulver
0,5 tsk salt
125g strösocker (ca 1,5 dl)
2 stora mogna bananer
1 ägg
2,5 dl mjölk
85g smält smör
175g mjölkchoklad
Sätt ugnen på 200 grader. Rör samman mjöl, bakpulver, salt och socker i en bunke. Mosa bananerna med en gaffel. Vispa ägg, mjölk och det smälta smöret i en skål och rör i bananmoset i skålen. Häll de våta ingredienserna i skålen med de torra och rör försiktigt ihop allt. Hacka chokladen och vänd i smeten. Skeda upp smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ignen ca 20- 25 min.