torsdag 10 oktober 2013

Muffins med banan och choklad

En riktigt god muffins är väldigt svårslaget. Tyvärr bakas muffins väldigt sällan hemma hos oss och är ganska underskattad. Men sen får man helt plötsligt för sig att göra det - och det är en fröjd varenda gång. Den här varianten med banan och choklad är helt klart en vinnare!








275g vetemjöl (ca 4,5 dl)
1 msk bakpulver
0,5 tsk salt
125g strösocker (ca 1,5 dl)
2 stora mogna bananer
1 ägg
2,5 dl mjölk
85g smält smör
175g mjölkchoklad

Sätt ugnen på 200 grader. Rör samman mjöl, bakpulver, salt och socker i en bunke. Mosa bananerna med en gaffel. Vispa  ägg, mjölk och det smälta smöret i en skål och rör i bananmoset i skålen. Häll de våta ingredienserna i skålen med de torra och rör försiktigt ihop allt. Hacka chokladen och vänd i smeten. Skeda upp smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ignen ca 20- 25 min.