måndag 7 oktober 2013

Kycklingbollar med mozzarella

Kyckling kan precis som köttfärs variaras i oändlighet. Varför inte göra en kombination av det och göra kyckling till färs och göra som bollar fyllda med mozzarella. Ett roligt alternativ till vanliga köttbullar och man får lätt in en härlig vardagslyx. Testa att steka de lite innan de åker in i ugnen för att få en härlig krispighet på ytan.





400g kycklingfärs
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk riven ingefära
1 tsk rivet citronskal
1 msk ostronsås
1 tsk socker
0,5 tsk curry
0,5 tsk salt
0,5 dl skorpmjöl
200g mozzarella i små bollar

Lägg färsen i en skål. Blanda i citronskal, lök som är skivad fint, riven ingefära, pressad vitlök ostronsås, curry, socker samt salt och blanda. Blanda även i skorpmjölet tills det blir en jämn smet. Forma bollar av smeten och tryck i en bit mozzarella i mitten. Att ha lite vatten på händerna gör det lättare. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen på 225 grader ca 10 min. Servera med pasta och sås.

Sås:

0,5 dl ostronsås
0,5 dl ketchup
1 msk worcestersås

Blanda ostronsås och ketchup i en lite gryta och koka upp. Smaka av med worcestersås och servera till kycklingbollarna.