Så här på Kristi himmelfärdsdagen och vädret är lite halvtråkigt så kan man passa på att drömma sig bort till sommar och härliga picknickar i gräset eller på stranden. Muffins får mig alltid att tänka på sommar och långa dagar på stranden. Oftast har det i mitt fall handlat om köpt muffins med citronsmak eller choklad. Nuförtiden bakar jag gärna själv och för att hedra sommaren, som är temat i maj månads "Månadens sötsak", så har jag bakat muffins med chokladkrämsfyllning i mina nya söta muffinsformar i silikon.
ca 12 muffins
2 ägg
2 dl socker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
75g smält smör
1 dl mjölk
Chokladkräm
100g choklad (mjölk eller mörk; vilket som man tycker bäst om)
0,5 dl vispgrädde
Börja med chokladkrämen. Hacka chokladen fint. Värm upp grädden i en kastrull. När grädden börjar koka, ta av den från plattan och blanda i den hackade chokladen. Rör tills krämen är slät och det inte finns några klumpar av choklad. Låt svalna i kylen tills den blir som en fast kräm. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Gärna 5 minuter. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skäl. Sikta ner i äggblandningen och vänd ner det. Blanda i mjölk och smält smör. Fyll muffinsformar med 2/3 av smet. Klicka i lite chokladkräm. Fyll med lite mer muffinssmet. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.