Stekt ris var det som vi kallade risotto hemma när jag var liten, det var en stor favvis med ris och grönsaker och de små äggbitarna. I Thailand blev jag påmind om det igen och lagade till något liknande så fort jag kom hem. Det är ju så gott!
400 gram kycklingfilé
3 dl ris
2 vitlöksklyftor
1-2 msk kinesisk soja
2 tsk strösocker
0,25 tsk vitpeppar
8 körsbärstomater
1 gul lök
250 gram gröna ärtor
3 ägg
salt
peppar
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Koka ärtorna. Strimla kycklingen och hacka vitlöken fint. Stek kycklingen och vitlök i en lite djupare stekpanna. Rör ihop soja, socker och vitpeppar i en skål. Tillsätt det kokta riset och sojaröran i kycklingen. Blanda väl. Låt fräsa ihop några minuter. Tillsätt kokta ärtor, strimlad lök och tomaterna. Låt det bli varmt. Hetta upp en stekpanna vid sidan om och stek dom uppvispade äggen i lite smör. Salta och hacka sönder dom till småbitar. Blanda äggen med kycklingröran och servera!