På ett ställe som jag brukar äta lunch på så brukar de ha soppa som förrätt. Det har gjort att man fått chans att testa många olika soppor som man kanske inte vanligtvis skulle göra. Min nya favorit är soppa på rostad paprika. Servera med vitlöksbröd antingen som middag eller lunch och njut!
3 (stora) röda paprikor
olja
2 vitlöksklyftor
1 rödlök
2 msk olivolja
3 tomater
8 dl grönsaksbuljong
salt
svartpeppar
Sätt ugnen på 250 grader. Dela och kärna ur de röda paprikorna.
Lägg dem med snittytan ner på en oljad plåt och rosta dem i ugnen tills de är
mjuka och skalet fått färg. Dra av skalen.
Skala och hacka vitlöksklyftorna och rödlöken. Fräs dem
mjuka i olivolja i en kastrull.
Grovhacka tomaterna och de rostade paprikorna, låt fräsa i
kastrullen i 5 minuter.
Häll på grönsaksbuljong och sjud i 10 minuter. Mixa helt
slät i en mixer. Smaka av med salt och svartpeppar.