2 ägg
2,5 dl strösocker
100 gram smält smör
2,5 dl vetemjöl
1,5 l vaniljglass
1 l jordgubbar
100 g choklad
Rör strösocker och ägg vitt och fluffigt. Blanda ner det smälta smöret och till sist vetemjölet. Fyll en form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter. Ställ in i frysen ca 1 timme. Rör glassen mjuk. Fyll i formen med kaksmeten. Ställ in i frysen och frys i minst 1 timme. Ta fram ca 10 min innan servering. Riv chokladen och lägg över. Skiva jordgubbarna och lägg de på chokladen.
2,5 dl strösocker
100 gram smält smör
2,5 dl vetemjöl
1,5 l vaniljglass
1 l jordgubbar
100 g choklad
Rör strösocker och ägg vitt och fluffigt. Blanda ner det smälta smöret och till sist vetemjölet. Fyll en form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter. Ställ in i frysen ca 1 timme. Rör glassen mjuk. Fyll i formen med kaksmeten. Ställ in i frysen och frys i minst 1 timme. Ta fram ca 10 min innan servering. Riv chokladen och lägg över. Skiva jordgubbarna och lägg de på chokladen.