300 g köttfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
4-5 potatisar
1 stor paprika
3 msk tomatpuré
1 dl grädde
5 dl standardmjölk
1 msk kalvfond
1 tsk torkad oregano
salt
svartpeppar
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
4-5 potatisar
1 stor paprika
3 msk tomatpuré
1 dl grädde
5 dl standardmjölk
1 msk kalvfond
1 tsk torkad oregano
salt
svartpeppar
Fräs köttfärs och löken i en stekpanna med olivolja tills köttfärsen är genomstekt. Skala och dela potatisen i mindre bitar. Dela paprikan i mindre bitar. Tillsätt potatis och paprika i pannan och fräs i ytterligare någon minut. Häll över köttfärsröran i en tjockbottnad kastrull på medelhög värme. Tillsätt tomatpuré, grädde, mjölk och kalvfond och låt soppan koka i ca 15 minuter. Krydda med oregano och smaka av med salt och svartpeppar.