söndag 29 december 2013

Blackberry Cream Cheese Pie

Den här pajen är en perfekt och lättlagad dessert till nyårsafton. Och så här i vinterrusket kan det vara skönt att bli påmind om sommaren med sina färska bär.  Du väljer själv vilka, en sak är säker: den smakar underbart. 






Botten
3 dl smulade digestivekex
120 g smält smör
0,5 dl farinsocker 

Fyllning
450 g philadelphiaost
2,5 dl florsocker
0,5 dl crème fraiche
1 tsk vaniljsocker 

Garnering
en handfull björnbär

Blanda kexsmulor, smält smör och farinsocker. Tumma ut i en ugnsfast form och grädda på 200grader i ca 12minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna.

Fyllning:
Blanda philadelphiaost och florscker tills det är krämigt och fluffigt. Tillsätt créme fraiche och vaniljsocker och blanda ordentligt.
Låt fyllningen stå i kylskåpet tills pajbotten har svalnat.

Häll fyllningen över botten och garnera med björnbär.