lördag 9 november 2013

Tiramisu med jordgubbar

Tiramisu är sååå gott! Godaste tiramisun jag har ätit är en tiramisu med jordgubbar när vi var i Rom. Det går inte alltid få tag i färska jordgubbar, så här har jag en version som använder jordgubbssylt (gärna hemmagjord) istället. Det här receptet innehåller mycket grädde, har ännu inte vågat skippa den. Men nästa gång ska jag minsann byta ut grädden mot vaniljsås, det tror jag kan bli väldigt gott. Återkommer med rapport!



1,5 dl jordgubbssylt eller råröda jordgubbar
1,5 dl strösocker
5 äggulor
1,5 dl florsocker
500 g mascarpone
3 dl vispgrädde
1 dl starkt kallt kaffe
1 dl marsalavin
ca 25 savoyardikex

Till servering
50 g vit choklad

Vispa grädden fluffig i en bunke och ställ åt sidan. Vispa äggulor och florsocker vitt och pösigt. Tillsätt mascarpone vispa till en slät smet. Tillsätt grädden till mascarponeblandningen och vänd runt försiktigt tills allt blandats noga.Blanda kaffe och marsalavin. Varva mascarponesmeten, jordgubbssylt och kex som hastigt doppas i det kaffeblandningen i en form. Avsluta med ett lager mascarponesmet, täck med plastfolie och låt stå i kylskåp i minst 8 timmar, gärna längre. Riv vit choklad över tiramisun strax innan servering.