En efterrätt med smak av sommar som passar utmärkt även på hösten! Med frysta blåbär och konserverade persikor halvor så klarar man sig långt! Det här blir en stor cheesecake som passar bra till många personer, laga den gärna kvällen innan så att den får dra lite i kylen. När jag lagade den var vi 10 stycken som mumsade på och ändå blev det mycket kvar. Servera den med vaniljglass och den lyfts ännu mer!
1 paket digestivekex (gärna fullkorn)
125 g smält smör
Fyllning
600g crème cheese, till exempel philadelphia
3 ägg
1 burk sötad kondenserad mjölk (ca 395 g)
1 tsk vaniljsocker
1 burk konserverade persikor (ca 400 g)
225 g blåbär (färska eller frysta (tinade))
Annons:
Värm ugnen till 175 grader. Täck botten av en ugnsfast form, cirka 20 x 30 cm, med bakplåtspapper. Smula digestivekex och blanda med smält smör ryck ut blandningen i formen och grädda ca 10 minuter i ugnen. Vispa ihop cream cheese och ägg med elvisp. Tillsätt kondenserad mjölk och vaniljsocker.Blanda till en slät smet. Låt persikorhalvorna rinna av och dela de i mindre bitar, fördela dem i formen. Strö över blåbären och häll försiktigt över smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Fyllningen är lite lös när den tas ut men den stelnar när den svalnar. Ställ in kakan i kylen och servera de kall med lite glass.