tisdag 1 oktober 2013

Pasta med zucchini och parmesan

Den här pastan är gudomlig! Goda lena smaker och massvis med ost! Grilla zucchini på en grillpanna eller stek på stekpannan, se bara till att den blir härligt mjuk och gyllenbrun. Ös på med ost och smör och det kan nästan inte bli mer vardagslyx. Mums!





500 g spaghetti 
2 zucchini
olivolja till stekning 
salt
svartpeppar 
75 g smör 
75 g parmesan, riven
2 msk basilika, strimlad 

Skölj och skär zucchinin i tunna skivor. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna och lägg i zucchiniskivorna, stek tills gyllenbruna och lägg åt sidan. Koka spaghettin ”al dente” i en kastrull med lättsaltat vatten. Låt pastan rinna av, men spara 2–3 matskedar av kokvattnet. Skär under tiden smöret i små bitar och lägg dem i botten på pastakastrullen tillsammans med det sparade kokvattnet. Ställ tillbaka kastrullen på spisplattan, låt smöret smälta på mycket låg värme och häll genast tillbaka spaghettin i kastrullen. Blanda ordentligt. Rör snabbt, men lite i taget, ner den rivna parmesanen. Tillsätt zucchinin med den olivolja som finns kvar i stekpannan. Blanda noga och smaka av med salt och peppar. Blanda till sist ner basilikan.

Orginal recept: här