Godmorgon på er! Då var det måndag igen. Hoppas ni har haft en bra helg! Jag har haft en riktig städhelg här hemma, det behövs ibland. Jag tog även tag i att ladda över underbara matbilder från kameran till datan, man samlar på sig mycket på ett par veckor. Som fika i helgen blev det bland annat lite scones med en ny marmeladkärlek, nämligen lingon- och kråkbärsmarmelad. Den här blev påhittad efter en skärgårdshelg där allt som fanns att finnas i bärväg var dessa. En härlig blandning och en riktigt god marmelad. Kråkbär kan i sig vara ganska smaklösa, men ihop med lingonen så får de ett rejält lyft.
2 dl lingon och kråkbär
0,5 dl råsocker
10 g smör
1 tsk kanel
2 msk apelsinjuice
Koka bären, råsocker, smör, kanel och apelsinsaft ca 10 minuter. Gör marmeladprov. Häll upp på väl rengjorda burkar och förslut.