torsdag 5 juli 2012

Pannacotta med rabarberkompott

Till en picknick måste man ju även ha efterrätt! Jag gjorde en som gick att förvara i glasburkar så att det bara var till att skruva på locket och ta med. Dessutom har jag riktigt rabarberfeber just nu, rabarber finns i alla kakor och efterrätter för tillfället! Jag tycker inte om grädde, det har nämnts några gånger nu. Därför är pannacotta inte en av mina favoriter. Men den här pannacottan med mycket yoghurt i, den är god! Väldigt mjuk ock len och tillsammans med rabarberns syrlighet blir det en bra kombination. 

recept, pannacotta, rabarberkompott

recept, pannacotta, rabarberkompott, efterrätt



1 dl naturell yoghurt t ex grekisk
1 gelatinblad
1 tsk vaniljsocker
1 dl matgrädde (15 %) (vispgrädde går också utmärkt)
1 dl mjölk
0,5 dl socker
mynta till garnering

Rabarberkompott
kanel

Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter. Blanda grädde, mjölk, vaniljsocker och socker i en kastrull. Koka upp och ta från värmen. Ta upp gelatinbladet och rör ner det i kastrullen. Låt svalna något och rör sedan i yoghurten. Fyll i 4 små glas eller formar. Ställ i kylen för att stelna minst 4 timmar. Gör så länge kompotten enligt recept + lite kanel i. Ställ kompotten i kylen fram till servering. Toppa pannacottan med kompotten vid servering och garnera med mynta.